Ziua Internațională a Asistenților Medicali este sărbătorită în fiecare an la data de 12 mai, iar tema este aleasă de către ICN – o federație de peste 130 de asociații naționale de asistenți medicali din întreaga lume, reprezentând peste 28 de milioane de asistenți medicali care își desfășoară activitatea pe întreg mapamond.

Începând de luni, 27 noiembrie 2023, vă așteptăm la sediul Filialei Covasna al OAMGMAMR pe strada Oltului, nr. 42, bl. 4, sc. C, ap. 3, în zilele de luni până joi, în timpul programului de lucru, pentru ridicarea certificatului care atestă promovarea examenului de grad principal, sesiunea 2023.
Documentul se eliberează titularului, pe baza actului de identitate și a Certificatului de membru.

Urmare a Hotărârii nr. 26/12.10.2023 a Consiliului Național al OAMGMAMR, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 972 din 26 octombrie 2023 vă informăm că cererile pentru eliberarea adeverințelor în vederea confecționării parafei profesionale pot fi depuse la sediul OAMGMAMR - Filiala Covasna, str.Oltului, nr. 42, bl. 4, sc. C, ap. 3, în timpul programului de lucru, personal sau prin înputernicire (anexa la împuternicire este în format editabil, în format Word, docx).

OAMGMAMR – Filiala Covasna anunță că începând cu data de 30.10.2023 începe eliberarea AVIZULUI anual de liberă practică pentru autorizarea exercitării profesiei de asistent medical generalist, moașă și asistent medical pentru anul 2024.
 
Avizul anual se eliberează numai pentru persoanele care exercită legal profesia de asistent medical generalist, de moașă și de asistent medical, pe teritoriul României, într-una dintre cele trei forme legale:

  • în regim salarial, în baza unui Contract Individual de Muncă (CIM);
  • în regim independent, în calitate de persoană fizică independentă sau de titular al cabinetului de practică independentă;
  • în regim de voluntariat, în baza unui contract de voluntariat încheiat cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

LOCAȚIA DE EXAMEN

28 septembrie pentru asistenți medicali generaliști și celelalte specialități
Grupul Școlar Puskás Tivadar
Sfântu Gheorghe, str. Pescarilor, nr. 41, clădirea principală, etajul 1.